Workshops en trainingen

Gebaren op maat is meer dan alleen gebaren en werkt altijd op maat. Wij bieden verschillende workshops en trainingen aan voor verschillende doelgroepen. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Voor ouders wordt er 2 of 3 keer per keer een oudercursus ‘gebaren met je jonge kind’ aangeboden. Daarnaast zijn wij regelmatig op een beurs of een mama café te vinden. Voor een privéles, ouderavond op het KDV, PSZ of op school kunt u contact opnemen. Voor professionals zijn de mogelijkheden eindeloos. De onderwerpen die wij aanbieden zullen altijd voor een gedeelte in elkaar over lopen. Een greep uit ons aanbod:
 

Gebaren


Babygebaren, kindergebaren of Nederlands met gebaren (NmG). Alle gebaren komen uit de Nederlandse gebarentaal. Uitgangspunt is de gesproken Nederlandse taal. Daarnaast worden sleutelwoorden ondersteund met een gebaar. Het maken van gebaren doen we allemaal al, alleen niet altijd bewust. Denk maar aan het zingen van ‘in de maneschijn’ of je vinger bij je mond leggen voor ‘stil’. Een groot voordeel van het maken van gebaren is dat de kans groot is dat er minder frustratie is bij zowel de leidster/ouder als bij het kind. De communicatie verloopt soepeler, je begrijpt elkaar beter. Het kind kan zich namelijk al snel duidelijk maken. Hij/zij kan met een gebaar duidelijk maken dat hij/zij wil, bijvoorbeeld: spelen, slapen, dorst heeft of een boek wil lezen. Zo zijn er nog vele voordelen die we tijdens een workshop of training zullen belichten. Tijdens een workshop of training leer je minimaal 60 gebaren. Er wordt interactief gewerkt. Theorie, spelvormen en filmbeelden wisselen elkaar af.

De spraaktaalontwikkeling van 0 tot 6 jaar


Hoe verloopt de spraaktaalontwikkeling en wat is het verschil tussen spraak en taal? Is dat anders bij kinderen die meerdere talen krijgen aangeboden? Wat heeft luisteren en beurtnemen te maken met de spraaktaalontwikkeling? Wat is normaal en wat is afwijkend? Wanneer zou een kind naar een logopedist ‘moeten’ en wat doet een logopedist? Wat kunnen wij in de groep doen? Op al deze vragen geven wij tijdens een workshop of training antwoord! De deelnemers weten na een workshop of training o.a. wat het verschil is tussen spraakontwikkeling en taalontwikkeling. Zij hebben concrete voorbeelden hoe ze direct in de groep aan de slag kunnen. Theorie, spelvormen en filmbeelden wisselen elkaar af.

Totale communicatie


Wij leven in een wereld waarin wij hoofdzakelijk communiceren in gesproken taal, denken de meeste mensen. Onze communicatie is echter grotendeels non-verbaal. Onze houding, mimiek, blikrichting en de intonatie waarop we iets zeggen is van veel meer belang dan wát we zeggen. Daarnaast zeggen beelden veelal meer dan woorden en (onbewust)gebaren maken doen we allemaal! Maak tijdens een workshop of training kennis met de begrippen binnen de totale communicatie en leer hoe je dit kan toepassen in de groep. Na afloop ga je naar huis met een hoop bagage om de geleerde vaardigheden en inspiratie toe te passen in de groep en om de leeromgeving ‘communicatief vriendelijk’ te maken voor alle kinderen!

Richtlijn prijzen 2018

(exclusief btw en exclusief reiskosten)

Gastles in het onderwijs
(Mogelijkheid als onderwerp: gebaren, de spraaktaalontwikkeling of totale communicatie.)
2 lesuren
Hand-out
€ 250,-

Workshop (bijvoorbeeld kwaliteitskring) t/m 10 personen
(Mogelijkheid als onderwerp: gebaren, de spraaktaalontwikkeling of totale communicatie.)
2 uur
Hand-out
€ 300,-

Ouderavond
(Mogelijkheid als onderwerp: gebaren, de spraaktaalontwikkeling of totale communicatie.)
2 uur
Hand-out
€ 250,-

Studiedag
(Mogelijkheid als onderwerp: gebaren, de spraaktaalontwikkeling of totale communicatie.)
4 of 8 uur aan de slag met het hele team (max 12 personen)
Materialen
€ 575,- (4 uur)
€ 875,- (8 uur)

Training (max 12 pers en 5 groepen)
(Mogelijkheid als onderwerp: gebaren of totale communicatie.)
2 x 2 uur theorie
1 x 1 uur coaching per groep
Materialen
€ 1.350,-

Implementatie (max 12 pers en 5 groepen)
(Mogelijkheid als onderwerp: gebaren.)
3 x 2 uur theorie
ouderavond 2 uur
5 x 1 uur coaching per groep
Materialen
€ 2.800,-