Bakfiets
18 november 2016
Samen doen
30 november 2016

Evaluatie 2016

thinking-1433839-1280x1920

Ik houd van evalueren en terug blikken. Met een evaluatie sta je even stil bij wat geweest is. Je sluit iets af en kijkt daarbij wat er goed ging en wat er beter of anders kan. Ik ben er dit jaar wat vroeg bij, dat komt omdat ik dit jaar geen activiteiten meer gepand heb staan en ik alvast bezig ben met leuke plannen voor 2017!

Tijdens het ordenen van mijn administratie en gedachten heb ik de evaluatieformulieren van de oudercursussen van het afgelopen jaar er nog eens bij gepakt. Ik heb van veel ouders, oma’s en tantes (want die mogen ook mee tijdens een oudercursus) goede tips gekregen en mooie complimenten. Wat een rijkdom! Zo leren we van elkaar. Een aantal voorbeelden:

“De huiskamer en kleine groep is een veilige omgeving om te leren.”

“Het zou fijn zijn om voor de cursus een reminder te sturen met eventueel het huiswerk.”

“De spelletjes waren erg leuk en fijn dat we materiaal als naslagwerk hebben.”

Dit geldt ook voor de collega’s docenten Babygebaren die het afgelopen jaar de nascholing spraaktaalontwikkeling van het jonge kind 0-4 jaar hebben gevolgd bij mij en Jooske. Mooie en leerzame momenten op papier vastgelegd om nog verder te mogen snoeien, groeien en bloeien (een mooie metafoor die ik ooit eens goed gejat heb van een docent).

“Leuk, enthousiast en inhoudelijk goed. Veel ruimte voor eigen inbreng en luisteren naar elkaar.”

“Super interessant, zou nog wel meer willen weten over meertaligheid.”

“Snoeien in 1 of 2 filmpjes, groeien in nog meer werkvormen en blijven bloeien in de theorie, de fijne afwisseling, deskundigheid en laagdrempelig.”

Ik kan terug kijken op mooi jaar waar ik op verschillende manieren mensen heb mogen vertellen over de geweldige methode Babygebaren. Bij steeds meer ouders en kinderdagverblijven raakt het bekend en willen mensen gebaren met jonge kinderen. Zo fijn!

Jooske en ik zijn bezig om nog meer aanbod te kunnen bieden in (na) scholingen voor zowel Babygebaren docenten als voor ouders en andere professionals. Daar horen jullie in 2017 zeker meer over!

Verder kijk ik uit naar onze nieuwe eettafel van bijna 3 meter lang en 1.15 breed! Die wordt begin januari bezorgd zodat de cursisten die 20 januari de oudercursus volgen als eerste alle ruimte hebben aan tafel.

In januari mag ik ook aan de slag op een KDV in Utrecht en staan er nog meer leuke opdrachten uit, dus 2017 kom maar op! Uiteraard blijf ik ook in het nieuwe jaar lekker evalueren, terug blikken en vooruit kijken. Ik heb er nu al zin in.